Sosyal Medya

Güncel

Libya’da batan geminin mürettebatından iki kardeş, dehşet anlarını birlikte yaşadı

Libya açıklarında tamamı Türk olan 13 kişilik mürettebattan ikisinin gemide birlikte çalışan Zonguldaklı kardeşler Cevceddin ve Celaledin Tunca olduğu ortaya çıktı



Edinilen bilgiye göre, Libya açıklarında dün yerel saatle 12.30’da Tınaztepe-5 adlı Türk kuru yük gemisi battı. Tamamı Türk 13 kiÅŸilik mürettebattan 6 personel kurtulurken, 7 personelden ise henüz haber alınamıyor. Geminin, kötü hava koÅŸullarından dolayı battığı bildirildi.
Kayıp olan 7 mürettabata halen ulaşılamazken gemi mürettebatından ikisinin Zonguldaklı 47 yaşındaki Cevceddin Tunca ve kardeÅŸi 41 yaşındaki Celaleddin Tunca’nın olduÄŸu ortaya çıktı.
Henüz haber alınamayan iki kardeşin geminin makine dairesinde yağcı ustası olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Olay sonrası firma yetkilileri Merkeze bağlı Keller köyünde yaşayan kardeşlerin ailesine ulaştı.
Kazadan önce eşiyle çağrılaşıp "iyiyim" mesajı vermiş
Yaklaşık 10 yıldır gemi adamı olarak çalışan üç çocuk babası Cevceddin Tunca’nın kayınbiraderi Cengiz DoÄŸan, firmadan gelen telefonla olayı haber aldıklarını ifade etti. Cevceddin DoÄŸan’ın kazadan önce eÅŸi Gülseren Tunca’yla cep telefonu üzerinden çaÄŸrılaÅŸtığını anlatan Cengiz DoÄŸan, şöyle devam etti:
"Kendisi eniÅŸtem oluyor. Ben de gemi adamıyım. Yeni geldim. Yatsı namazı sırasında kardeÅŸim eve geldi. EÅŸine telefon gelmiÅŸ. Åžirketten aramışlar. Geminin battığını söylemiÅŸler. Ben tabi ilk baÅŸtan inanmadım. Alt katta aÄŸabeyi ÅŸirket tarafından arandı. Geminin Libya açıklarında battığını söylemiÅŸler. Gemide yanında bir de kardeÅŸi var. Ä°ki kardeÅŸ birlikte çalışıyorlardı. Tahminim gemi ile kalkıyorlarmış, limana yanaÅŸacaklarmış. Gemi mozaik yüklü. Tahminim gemi yattı. Alabora oldu. Bir anda battı. Benim eniÅŸtem makineci. Tahminim yukarı çıkamadı. Galiba kayıp. Åžirket 6 kiÅŸinin kurtulduÄŸunu söyledi. 7 kiÅŸinin kayıp olduÄŸunu söyledi. Åžirket ’biz size döneceÄŸiz’ dedi. Henüz bir geliÅŸme yok. EniÅŸtem ve kardeÅŸi yıllardır ikisi birlikte orada çalışıyorlar. Åžirketin gemisinde çalışıyorlardı. Ä°kisi de kayıp. bekliyoruz. Olay meydana gelmeden önce sabah 09.00-10.00 sıralarında eÅŸi ile birbirlerine çaÄŸrı atmışlar. Kaza meydana gelmeden önce çaÄŸrılaÅŸmışlar. Ama konuÅŸma yok. ÇaÄŸrı atarak iyiyim mesajı vermeye çalışmış."
 
"Ä°yi haberleri bekliyoruz"
 
Bir ziyaret için Ankara’ya giden Keller Köyü Muhtarı Kazım Aldemir, olayı haber alır almaz köye döndüğünü ifade etti. Devlet yetkililerine ulaÅŸarak kazaya iliÅŸkin bilgi almaya çalıştıklarını belirten Aldemir, sıklıkla firma ile irtibat halinde olduklarını aktardı.
Aldemir, "Öncelikle aldığımız habere göre köyümüz halkı ve hepimiz üzgün bir haldeyiz. Tam net bir sonuç alamadık. Ä°nÅŸallah Cenab Allah’tan hayırlı bir haber alırız. BaÅŸta yetkililer olmak üzere ilgili yetkililere haberler verildi. Yetkililerden haber bekliyoruz. Åžimdi bunları konuÅŸmak bile erken ama inÅŸallah hayırlı bir haberle umutlanırız. Gemide çalışan 13 personel arkadaşımız olduÄŸunu öğrendik" dedi.
 
Cevceddin 2 ay önce gemiye gitmiş
 
Köy Muhtarı Kazım Aldemir, gemide yaÄŸcı ustası olarak çalışan Cevceddin Tunca’nın yaklaşık 2 ay önce çalışmak üzere gemiye gittiÄŸini söyledi. Köy halkının umutlu haberi beklediÄŸini belirten Aldemir, ÅŸu ifadelere yer verdi:
"Bunlardan 6 arkadaşımızın ayakta olduÄŸunu, 7 kiÅŸiden henüz bir haber alınamadığı bize söylendi. Onun için biz de net bir ÅŸey bilmediÄŸimiz için gerekli yerlerden ve Ä°stanbul’daki ÅŸirket ile irtibat halindeyiz. Ä°yi haberleri bekliyoruz. Umut ediyorum ki biz o acıyı duymamış oluruz. Cevceddin arkadaşımız en son 1-2 ay olmadı gemiye gideli. Sonrasında küçük kardeÅŸi Celaleddin buradaydı. Ä°ki kardeÅŸ aynı gemide aynı görevi yapıyorlar. Bu bir talihsizlik diyoruz. Ä°nÅŸallah umut ediyoruz ki o haberi almamış oluruz. Köy halkı olarak üzgünüz."
Batu Denizcilik tarafından iÅŸletilen M/V Tınaztepe isimli Türk gemisinin Akdeniz’de Libya açıklarında ÅŸiddetli fırtına sebebiyle battığı açıklanırken, 7 mürettebat aranıyor. Köy halkı televizyon başında gemiden gelecek olan umutlu haberi bekliyor
 
 
ZONGULDAK/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.